Bouwbegleiding
Als de benodigde vergunning zijn afgegeven en onherroepelijk zijn kunt u gaan starten met de bouwwerkzaamheden.
Vele kleine verbouwingen worden vaak in eigen beheer uitgevoerd. Dit houdt in dat uzelf zorgt voor de werklui die de bouwwerkzaamheden voor u uitvoeren.
Als het gaat om “grote” verbouwingen of nieuwbouw wordt er vaak een aannemer uitgezocht die de bouwwerkzaamheden (deels) voor u uitvoert. Om u wensen duidelijk en compleet aan de aannemer duidelijk te maken zijn er vaak meer gegevens noodzakelijk dan de gegevens die onderdeel uitmaken van de bouwvergunning. Ook het kiezen van een geschikte aannemer is geen eenvoudige keuze.

Om een goed beeld te krijgen van de bouwkosten is het raadzaam om bij 3 aannemers een offerte op te vragen. Het is van belang om deze offertes goed met elkaar te vergelijken.

Wat kan S.G. Bouwadviesbureau hierbij voor u betekenen:

Wij kunnen de wensen van u vertalen door deze aan te geven op een gedetailleerde bouwtekening. Deze bouwtekening kan mogelijk op een grotere schaal uitgeprint worden (schaal 1:50). Tevens zullen diverse wensen als een technische omschrijving beschreven worden. Vervolgens kan de aannemer een gespecificeerde offerte maken. 
Als u  uw wensen gedetailleerd kenbaar maakt,  is de kans op meerwerk kosten van de aannemer kleiner.  
Als er een keuze gemaakt is voor een geschikte aannemer, kunnen wij tijdens de bouwwerkzaamheden controleren of de aannemer de werkzaamheden uitvoert zoals deze zijn afgesproken.

Enkele te controleren aspecten zijn:
- Worden de juiste materialen verwerkt;
- Zijn de afmetingen van de staalconstructie conform tekening/berekening ;
- Wordt de juiste hoeveelheid wapening in de fundering, vloer of wand aangebracht;
- Worden alle voorzieningen (stopcontacten/schakelaars/leidingen) aangebracht conform afspraken.